Dit zijn de beste prentenboeken van 2023!

Dit zijn de beste prentenboeken van 2023!

eilish

Laatst bijgewerkt

Ben je op zoek naar leuke prentenboeken voor jouw kinderen of als cadeau voor de kinderen van iemand anders? Ieder jaar komen er weer een hoop leuke prentenboeken bij voor kinderen. Dat is natuurlijk heel fijn, alleen het maakt het niet makkelijker om een keuze te maken. Je weet vaak wel ongeveer wat voor onderwerpen je kind leuk vindt, maar zelfs dan kan het aanbod overweldigend zijn. Om je te helpen een geschikt prentenboek te vinden voor jouw kind of als cadeau aan iemands kind, zetten we hier de leukste prentenboeken van 2023 voor je op een rij!

Dit is onze prentenboek top 10 van 2023

Voorlezen voor je kinderen heeft een hoop voordelen. Zo helpt het ze om zelf te leren lezen en om hun cognitieve vaardigheden te ontwikkelen en hun fantasie te vergroten. Daarnaast krijgen ze er een grotere woordenschat van en is het een mooie manier om een relatie op te bouwen met jouw kinderen. Prentenboeken zijn ideaal om voor te lezen aan jongere kinderen, aangezien de afbeeldingen de woorden ondersteunen, zodat ze makkelijker begrijpen waar het verhaal over gaat. Hieronder zetten we onze prentenboek top 10 van 2023 voor je onder elkaar.

1. Brave hond! Stoute kat

In dit boekje staan 32 leuke kinderversjes over het gedrag en karakter van dieren, met name katten en honden. Super leuk als jouw Kids van dieren houden of als je zelf ook een hond of kat in huis hebt. Naast de hond en de kat komen ook allerlei andere dieren aan bod, zoals de geduldige spin, de lenige tuimelaar en de mier die altijd druk bezig is. De kleurrijke portretten maken het helemaal af.

2. De eend die niet van water hield

Dit prentenboek volgt een mooi verhaal over vriendschap in alle vormen en maten. De eend en de kikker worden goede vrienden, al lijken ze natuurlijk absoluut niet op elkaar. De eend is namelijk ook nog heel anders dan de meeste eenden. Hij houdt namelijk helemaal niet van water, terwijl kikker juist dol is op water. De eend die niet van water hield is een ideaal verhaaltje om jouw kinderen te leren dat ze anders mogen zijn en dat dit nooit een probleem is! 

3. BORA Kiekeboe!

Dit is een erg speciaal prentenboek. Het is namelijk gemaakt van karton en met het boekje kun je samen met jouw kind op zoek gaan naar een hondje dat zich aan het verstoppen is. Het hondje speelt heel graag verstoppertje en is er dus ook erg goed in. Hierdoor kunnen zijn vrienden hem niet meer vinden en hebben ze dus jouw hulp nodig. Zo train je ook het zicht van jouw Kids.

4. De bijzondere beer

Dit verhaal gaat over een knuffelbeer die wel heel bijzonder is. Hij krijgt namelijk geen armpjes in de fabriek waar ze hem maken. Hierdoor belandt hij in een vuilnisbak, aangezien hij een mislukt product is. Hij klimt uit de container en gaat op avontuur, op zoek naar iemand die hem wel als knuffelbeer wil. Een prachtig verhaal over acceptatie en anders zijn dan de rest, maar maar dezelfde liefde vinden.

5. Ik ben Pippie niet!

Ik ben Pippie niet! Gaat over Meisje de Geit, die is trots is op hoe bijzonder ze is. Er is op de hele wereld niemand zoals zij. Maar de trotse geit krijgt op een gegeven moment ineens overal sproeten en een stel knaloranje vlechten. En iedereen begint het geitje Pippie te noemen. Dat vindt ze natuurlijk niet zo leuk, dus wat moet ze hier nu mee doen? Het is een mooi verhaal over zelfacceptatie en zelfliefde.

6. Een zee van liefde

Een zee van liefde is een prachtig vormgegeven boekje over liefde voor kinderen en voor iedereen van wie je houdt. Pinguïn is op weg naar zijn vriend Beer om hem een groot geheim te vertellen.

7. Kom, we gaan een boek lezen

Dit boekje gaat over het voorlezen van een boek, lekker simpel dus. Het kind in het verhaal wil graag een boek lezen met al haar dierenvrienden. De hamster kan niet wachten om te beginnen en roept al zijn vriendjes erbij. Maar net als ze willen beginnen, blijkt her dat ooievaar er nog niet bij is. En het gaat ook lastig worden om met z’n allen op de bank te passen. Hoe gaan ze dat oplossen?

8. Maximilaan Modderman geeft een feestje

Maximilaan Modderman is alleen thuis en besluit daarom om een feestje te geven voor zijn speelgoed dieren. Een echt feest, met taart en alles er op en eraan. Het wordt een wild feest en er komt een hoop rommel van. Dat zullen z’n ouders waarschijnlijk niet zo leuk vinden. Een herkenbaar verhaal voor kinderen die er ook wel eens een puinhoop van maken op hun kamer.

9. Nee! Zei konijn

Als er iets is dat veel mensen moeilijk vinden, is het wel om nee te zeggen. Voor konijn is dat geen enkel probleem, hij weet heel goed wat hij wil en is hier ook altijd eerlijk over. Hij weet dus vooral goed wat hij absoluut NIET wil. Wat mama hem ook vraagt, het antwoord is altijd nee. Hij wil niet aankleden, hij wil niet in bad, hij wil niet ontbijten. Maar uiteindelijk komt mama met een voorstel waar hij geen nee tegen kan zeggen!

10. Wat zegt de kleine krokodil op de crèche?

Kleine krokodil gaat voor de allereerste keer naar de crèche. Dat is natuurlijk super spannend. Gelukkig heeft hij heel leuke eerste dag, gevuld met geluiden. Bekende geluiden en nieuwe geluiden. Kleine krokodil heeft een heerlijke eerste dag op de crèche en wordt voordat hij het weet alweer op gehaald door grote krokodil.

Veelgestelde vragen

Wat is de definitie van een prentenboek?

De definitie van een prentenboek is een boek vol met tekeningen, meestal voor jonge kinderen.

Wat zijn leuke prentenboeken?

Er zijn tegenwoordig een hoop leuke prentenboeken te vinden, zoals Nee! Zei konijn, Een zee van liefde en De Bijzondere Beer.

Wat voor soort prentenboeken zijn er?

Er zijn diverse soorten prentenboeken, vaak voor verschillende leeftijden. Denk aan verhalenboekjes en educatieve prentenboeken, maar ook aan babyboekjes.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website